Činnosť DHZ okresu Prešov v rámci pomoci UA

Prinášame Vám malé zhrnutie činnosti jednotlivých DHZ okresu Prešov za ostatné obdobie v rámci rôznych aktivít pomoci pre Ukrajinu a jej občanov.

Členovia jednotlivých DHZ okresu Prešov za posledné obdobie vykonali nasledovnú činnosť:

✓ 27.02.2022 4 DHZ (Bretejovce, Lemešany, Drienovská Nová Ves, Haniska) – 20 členov vypomáhalo pri poskytnutí humanitárnej pomoci ZSSK vlaku smerujúcemu z mesta ČOP do ČR na žel. stanici v Kysaku

✓ od 28.02.2022 DHZ vypomáhajú v dočasnom stanovom tábore ETC zriadenom v areáli ZB HaZZ v Humennom. Zatiaľ sa na tejto pomoci podieľali DHZ: Bretejovce, Ovčie, Hendrichovce, Bertotovce, Demjata, Župčany, Lemešany, Lipovce (v čase od 28.02 – 06.03.2022) činnosť je zameraná hlavne na výdaj stravy, dezinfekcia priestorov, pomoc ubytovaným, činnosti podľa pokynov veliteľa tábora. Hasiči slúžia v 12 hod. zmenách od 8:00 – 20:00 hod.

✓ od 27.02. – 06.03.2022 DHZ Ľubotice vypomáhal SČK na HP Veľké Slemence na nočných zmenách v dvojčlennej skupine – úlohou bola hlavne pomoc prechádzajúcim cez HP, poskytnutie občerstvenia a práce vykonávané na základe požiadavky SČK.

✓ od 27.02.2022 DHZ mesta Prešov nepretržite vypomáha podľa požiadaviek mesta Prešov a PSK hlavne v prípravách priestorov pre ubytovaných utečencov na rôzne strediská a ubytovacie zariadenia v meste Prešov. Taktiež vypomáhali pri nakládke humanitárnej pomoci pre DHaZZ Chmeľov.

✓ od 27.02. – 04.03.2022  sa DHZ a ÚzO DPO SR Prešov zapojili do veľkej zbierky humanitárnej pomoci, ktorú zverejnila aj DPO SR na svojej stránke a túto pomoc organizovalo o.z. DHaZZ Chmeľov (okr. Prešov). Vyzbieralo sa veľmi pekné množstvo potravín a hlavne potrebného zdravotníckeho materiálu pre Ukrajinu.

TÁTO ZBIERKA EŠTE STÁLE POKRAČUJE – vyzbieraný materiál a potraviny, deky, spacáky a pod. môžete nosiť stále na ÚzO DPO SR Prešov v pracovnom čase 8:00 – 15:30 hod.

ĎAKUJEME všetkým, ktorí sú neustále ochotní pomôcť a naďalej pomáhajú.

Zároveň Vás prosíme, ak vypomáhate niekde, je potrebné podať stále info na ÚzO DPO SR Prešov, aby sme mali prehľad a štatistiku.

V prípade potrebnej ďalšej pomoci Vám budeme podávať informácie prostredníctvom dostupných sietí (FB, web stránka, e-mail).

Údaje o poskytnutej pomoci sú zozbierané z jednotlivých doručených správ o zásahu a podaní informácií na ÚzO DPO SR Prešov.

Foto: pxhere.com